19 nov 2009

Ett besök på akuten


Kl. 17:00

Väcktes av telefonen halv åtta imorse.. det var mor som inte mådde så bra o frågade om jag kunde köra henne till akuten.
Snabbt upp ur sängen, kasta på sig kläderna o sedan köra fort som attan dit. Allt som allt tog en kvart o ta sig hem till mor o sen till akuten.
Stackarn' hade mått väldigt kasst redan vid 5 imorse men hon ville inte ringa o väcka mig. Hon trodde först också att det skulle gå över o skulle det inte göra det, så tänkte hon ringa efter en ambulans.. men hon tog till slut mod till sig o ringde upp mig som sagt.
Jag blev förstås inte glad på henne som väntade så länge med att ringa mig, men men... väl framme på akuten fick vi vänta några minuter innan nån personal kom fram till "anmälningsluckan" där vi redan stod. Dom hade sett oss komma, men stod o kacklade, fnissade o låtsades inte se oss.

Behöver jag nämna att jag blev förbannad? Fan o speciellt när jag hade en mkt dålig mor bredvid mig som jag höll hårt i så att inte hon skulle ramla ihop där på golvet.
Ja förbannad som jag då var.. tog jag o ringde på ringklockan vid luckan och både dessa "höns" tittade på oss med en skum blick (typ ungefär... är ni dumma i huvet eller? Låt oss skvallra o fnissa färdigt först).

Dit kom en ung kille istället o ställde några frågor till mamma innan vi fick komma in till väntrummet. Knappt nån minut senare, tog dom hand om oss. Det var verkligen snabba ryck. Dom 4 personerna som engagerade sig i mor, bör få en guldstjärna för sitt otroligt fina beteende OCH bemötandet. Stort tack för en fantastisk vård!
Vi fick fara hem vid 11-tiden efter att det hade tagits en massa prover på mamma. Stackare.. hon såg ut som ett bilbatteri med alla sladdar som hade kopplats från hennes ben, armar, bröst, mage o fingrar till apparaten.

Blodproverna var ok, EKG:et var bra trots att hon hade extra slag men blodtrycket var rätt högt o det pendlade dessutom så fort hon ställde sig upp. Dom kunde inte direkt hitta något fel eller ge henne rätt diagnos, men dom trodde precis som jag.. att allt som skedde med henne kan ha orsakats av stress samt hjärtklappningen imorse.
Dom tyckte iaf att hon kunde få fara hem o återkomma fort som tusan ifall hon blir lika dålig igen och inte göra som hon gjorde idag o vänta över 2,5h med att åka in till akuten.