3 nov 2009

Det lönar sig att klaga


Kl. 14:14

Däckade i soffan igår efter några få godisbitar o 2 halvlästa Nemisidor. Var supertrött i och med att jag sovit skit några dar i sträck nu.
Men naturligtvis när man kröp ner under täcket o somnade så gott, så väcks man efter knappt någon timme av grannen under. Han o några polare till honom glodde på en film o hade löjligt HÖG volym. Det kändes som om man hade hans basanläggning i vårt sovrum.
Och när man listar ut vilken film dom glor på, så kan ni nog tänka er hur högt det var. Mitt i natten nån gång stänger dom av TV:n men inte blir det tyst för det, utom dom börjar att kackla högt så man även då kunde höra varenda ord dom sa.

Både jag o Micke, började svära o förbanna dessa svin. Nu hade jag iofs tur i oturen som var ledig idag o inte behövde stiga upp kl.5 för att fara o jobba.. men vafan, ändå! Det ska va tyst mellan en viss tid o man bör acceptera det vare sig man vill eller ej.
Vi låg förstås i sängen o kunde icke somna om o jag började fundera på vad jag skulle skriva på "klagolappen" men insåg sen att det inte är lönt o skriva ännu en arg lapp, dessa ungdomar fattar inte o tror ärligt talat att världen kretsar endast kring dom. Så vi kom istället överens om att dra ner till min hyresvärd "LYBO" o gnälla.

Sagt o gjort, drog vi dit o förklarade situationen. Den supertrevliga damen berättade bl.a att den där killen har bott här länge.. och vi talade om att detta inte var första gången utan det hela har pågått sen jag flyttat dit, men att det blev lite bättre när jag satte upp lappar men blev sämre igen efter ett tag. Hon lovade oss att hon skulle ringa o prata med honom o sa att vi skulle höra av oss ifall det inte blev nå bättre.

Blev uppringd av henne för ett litet tag sen, där hon bl.a talade om att hon ringt upp honom o den killen var väl medveten om det hela. Hon bad honom o skärpa till sig o sa att det inte är bara han som bor där. Sen fick hon oss ännu en gång att LOVA att höra av oss ifall det inte skulle bli bättre, "för då måste vi göra nånting annat, sa hon".
Jag fick förstås superdåligt samvete o sa att man känner sig dum som gnäller på sånt, men hon sa att jag inte skulle tycka/känna så utan att det är HAN som borde känna sig dum som stör andra i huset.
Ja hursomhelst, så måste jag erkänna att det kändes skönt att man blev tagen på allvar även som sagt var man kände sig som en gnällkärring som var o klagade, men jag/vi orkar verkligen inte ha det så längre, utan vi vill kunna SOVA på nätterna o inte ligga vaken o hoppas på att en vacker dag denna grabb ska fatta att det är fler än honom som bor i huset.