30 okt 2009

Skum gubbe och SVT


Kl. 19:20


Så här såg man ut igår morse efter att ha jobbat natt.


Snabbt på med kläderna o ut i kylan. Hatar vintern.. man ser fan ut som en sumobrottare i vinterkläder o ollonmössa :|

Efter att ha bytt om o var på väg hem, så mötte jag en gubbe som betedde sig skitskumt. Redan när han såg mig på lite långt avstånd, så började han tokstirra på mig för att sedan stanna o fortsätta stirra. Han började sen gå mot mig o stannade sedan upp igen o följde mig med blicken när jag passerade förbi honom.
Och vafan tror ni människan tar o gör?? Vänder naturligtvis om o börjar gå åt samma håll som mig. Kan lova er att mitt hjärta höll bokstavligen på stanna o när jag blir skraj, så blir jag nästan svimfärdig.

Visste i ärlighetens namn inte om jag skulle börja springa eller ej. Det klassiska är att man inte vill se eller verka rädd ut, även om man kanske såg sin egen grav framför sig.
Det jag dock gjorde va att jag började gå fortare o hoppades på att få se en annan människa, vilket jag faktiskt gjorde. Fatta vilken lättnad!
Gubben skyndar sig o smyger ner en liten bit nerför backen o står där och fortsätter tokstirra. Och själv gick jag fort som attan hem med hjärtat i halsgropen.

Nån timme senare, körde jag mor till jobbet o jag bestämde mig för att äta frukost på Götas Café. Ba sitta där, koppla av i den tysta vackra miljön samt bläddra i en skvallerblaska *mys*

Rätt tomt var det där som ni ser. Endast jag o ett par
taxigubbar satt där (syns inte med på bilden)

En liten stund senare, kom ett gäng ungar dit med sin far.
Märkte att dom började stirra på mig samt viska. Och till slut så frågar ena pojken: "Kommer du från Libanon?"
Jag blev förstås full i skratt o ännu mer full i skratt då deras far berättade att barnen höll på att "tjafsa" med varann om vilket land jag kom ifrån, haha. Jag svarade iaf, ja jag kommer från Libanon o dom nyfikna ungarna såg nöjda ut.. ja för stunden om man säger så ;) *skrattar*

Ännu några minuter hade gått.. jag tar o sträcker på ryggen o tittar ut genom fönstret o får mig en chock när jag upptäcker att denna gubbe som betedde sig skumt imorse, plötsligt STOD utanför Caféet :| och japp, nu lyckades jag äntligen fånga honom på bild också.

Han går in, beställer en baguette o en kaffe ..sätter sig ner o fortsätter att tokstirra på mig samt mumla/babbla nåt.
Alltså seriöst, vafan gör man i såna situationer? Ringer snuten??
Jag undvek iaf hans blick, genom att stirra in i tidningen min o ut genom fönstret... allt för att undvika honom.

Efter nån halvtimme, så drar han.. tack o lov.
Jag bestämmer mig för att sitta kvar ett tag, så att han inte följer efter mig.. vet fan inte om det var en bra idé, för in genom dörren kommer ett par SVT-gubbar med filmkamera i handen :|
Dom verkade skitgoa o trevliga iaf. Både två hälsade glatt på mig och gick sedan o beställde lite fika, slog sig ner vid ett bord o började prata om det dom filmat (hockeyteamet i Lycksele). Dom kollade också på ett klipp som dom tydligen filmat.. Pontares kör då dom sjöng/repade. Sen pratade dom med servitrisen om att dom skulle sända live (vet ej vad det gällde riktigt) men innerst inne bad jag till satan om att det INTE skulle va där i Caféet. Så jag borrade ansiktet i tidningen igen för säkerhetsskull :P

Underbar morgon jag haft, eller hur? *host*

På tal om nånting annat.. fan vad mysigt det börjar bli ute nu. Älskar mörker, det är nu man kan ha massor av tända ljus hela dagarna o kvällarna. Även grannen mitt emot verkar som jag. Det syns inte så mkt på bilden nedan dock, men hon har rätt mysigt där ;)